Hírek


Átvették a pályázaton nyert felszereléseket a Heves megyei szervezetek

2018-12-18 10:29:55

December 11-én a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal megállapodást kötött egyesületek és mentőcsapatok vehették át a pályázaton elnyert eszközöket és felszereléseket.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására hétszázmillió forint állt rendelkezésre a központi költségvetésben 2018. évben. December 11-én a megyei ÖTÉ-k és mentőcsapatok vehették át eszközeiket; ugyancsak ekkor egy felújított tűzoltó gépjárművet kapott a Tiszanánai Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság.

Heves megyében huszonkettő önkéntes tűzoltó egyesület közel tizennyolc millió forint értékben kapott támogatást. Az átadó ünnepségen több mint tíz millió forintnyi felszerelést vettek át az önkéntes tűzoltók, közel három és félmillió forint értében rádiókat kaptak, több mint két és fél millió forintot pedig működésük költségének támogatására, másfél millió forintot pedig szertár építésére, felújítására, valamint eszközök vásárlásra fordíthatnak. Öt mentőszervezet több mint kétmillió forint értékben vett át tűzoltási és műszaki mentési alapeszközöket, motoros láncfűrészeket, keresőlámpákat, egyéni védőeszközöket, és szakfelszereléseket. Az önkéntesek pályázaton elnyert felszereléseit Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője ünnepélyes keretek között adta át a mai napon az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen. Ezt követőn egy felújított, 2009-ben gyártott Magirus Iveco tűzoltó autó került átadásra a tiszanánai önkormányzati tűzoltók számára. A tapasztalatok is azt mutatják, hogy egyre nagyobb szükség van az önkéntesekre, akik támogatják a hivatásos tűzoltóerők munkáját. Fontos szempont, hogy egy káresemény során közel vannak a beavatkozás helyszínéhez, ismerik a helyi sajátosságokat, ezzel nagyban hozzájárulnak a településükön élő emberek biztonságérzetének növeléséhez. Az egyesületek tagjai önként vállalják, fizetség nélkül, szabadidejük terhére végzik vállalt feladataikat egy tűzeset, vagy műszaki mentés során. A megyei katasztrófavédelem nagyra becsüli segítő munkájukat és a jövőben is számít segítő együttműködésükre.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy.

Vissza