Hírek


Ismét a tűzoltókkal érkezett a Nagyszakállú

2019-12-09 09:14:10

Heves megye kórházaiban járt a Mikulás, hogy kiossza a Heves Megyei Tűzoltó Szövetség által támogatott mikuláscsomagokat a gyógyuló gyerekeknek.

Az egri kórház gyermekosztályán kezdte körútját a jó öreg, már szerdán. Az egri hivatásos tűzoltók emelőkosaras gépjárművükkel segítettek a Mikulásnak, hogy az ablakon keresztül lephesse meg a beteg gyermekeket. Pénteken pedig először a gyöngyösi hivatásos tűzoltók vitték a város kórházába, majd Hatvanba utazott, ahol a hatvani lánglovagok segítettek neki bejutnia a hatvani kórházba, hogy átadja kis ajándékait, kedves simogatását a gyógyulásra váró csemetéknek. Hatvanban a péceli önkéntes tűzoltók is csatlakoztak a hivatásos tűzoltókhoz és a Mikuláshoz.

A kórházakban mindenhol először a gyermekosztályra mentek, ahol a kicsik már tűkön ülve várták a piros ruhás Nagyszakállút. A bátrabbak egy verssel is készültek, amit örömmel adtak elő, valamint többen a nagy fehér szakállát is megsimogatták. A gyerekek arcára széles mosoly ült ki, önfeledt nevetés hangja költözött a kórtermekbe. A Heves megyei tűzoltók idén már negyedik alkalommal segítettek a Mikulásnak eljutni megyénk kórházaiba és átadnia a Heves Megyei Tűzoltó Szövetség által támogatott mikuláscsomagokat azon gyermekek részére, akik ebben az időszakban a kórházakban gyógyulnak. A legnagyobb jutalom mind a Mikulás, mind a tűzoltók számára az a kis öröm, vidámság volt, amit ezzel a látogatással a gyermekek, családtagjaik, valamint az orvosok és a nővérek számára szereztek.

Fotó: Heves MKI

Vissza