Új felszerelésekkel gazdagodtak Heves megye önkéntes tűzoltói

2019-11-27 10:05:14

A felszereléseket és eszközöket kedden adták át az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

A Heves megyei önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek pályázati úton beszerzett eszközöket, felszereléseket vettek át november huszonhatodikán. Az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására országosan összesen 700 millió forintot, míg az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztési támogatására 225 millió forintot biztosított a központi költségvetés 2019-ben. A pályázati forrás évről évre biztosítja az egyesületek és mentőszervezetek kiszámítható fejlődését, jelentős szerepet játszik abban, hogy folyamatosan erősödni tud az együttműködés a hivatásos és az önkéntes szervezetek között. Az idei pályázaton Heves megyéből összesen huszonhárom önkéntes tűzoltó egyesület több mint húszmillió forint és négy mentőszervezet több mint kétmillió forint értékű támogatást nyert el. A pályázati forrásból beszerzett eszközöket és felszereléseket a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2019. november 26-án adta át az egri katasztrófavédelmi kirendeltségen.

Az önkéntesek vezetői kézi rádiót, légzésvédelmi felszereléseket, védőruházatot, a bevetések során alkalmazandó felszereléseket, eszközöket, motoros láncfűrészeket vettek át, valamint többen is pályáztak működési költségeik támogatására és tűzoltószertár felújítására. A tapasztalatok is azt mutatják, hogy nagy szükség van az önkéntesekre. Az önkéntes szervezetek munkája megyénk mentő tűzvédelmében, a káresetek felszámolásánál és a megelőzésben is fontos, ezért központi támogatásuk is minden évben kiemelt feladat. A technikai eszközökkel, védőeszközökkel, védőruházattal és egyéb felszerelésekkel nemcsak a szervezetek hatékonysága növekszik, de nagyban hozzájárulnak a településükön élő emberek biztonságérzetének növeléséhez.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy. - Heves MKI